Magyarországi jógyakorlatok

A projekt során gyűjtött magyarországi jógyakorlatok, a honlapon ismertetetteken túl, jelentős részben a tanulmányutak úticéljai is voltak. A meglátogatott települések meglehetősen diverz módszerekkel igyekezett segíteni a helyben élő álláskeresőkön, volt olyan település, ahol sok tevékenységtípust igyekeztek megvalósítani, hogy mindenki tudjon hozzá illő munkakörben elhelyezkedni (pl. Tetétlen, Pocsaj), de olyan települések is voltak, ahol csak néhány tevékenységre helyeztek hangsúlyt, ez volt a fő termékük (pl. Tiszagyulaháza, Trizs).

A projekt során számos példát láttunk arra, hogyan tudják hasznosítani helyben a megtermelt javakat, a legtöbb helyen a közétkeztetésbe került friss zöldség, gyümölcs, hús, tojás, savanyúságok és száraztészták, volt, ahol kiemelten figyeltek arra, hogy az óvodások rendszeres időközönként fogyasszanak bio ételeket (Hajdúnánás), de olyan is volt, hogy adományként adták a rászorulóknak a terményt (Cserdi).